Udmeldelse af folkekirken

Udmeldelse af folkekirken

Gode grunde til at melde sig ud af folkekirken

En udmeldelse af folkekirken er en god idé, hvis du ikke tror på Gud, og ikke regelmæssigt benytter dig af kirken og dens tjenester. En anden god grund til en udmeldelse af folkekirken er, at du undgår at betale kirkeskat, som gennemsnitligt løber op på langt over 100.000 kroner i løbet af en almindelig danskers liv. Hvis du ikke kan stå inde for det, der står i bibelen, og ikke ønsker, at støtte den evangelisk-lutherske folkekirke, er der god grund til at melde sig ud. En udmeldelse er en frigørelse af et stort årligt beløb, som du i stedet kan bruge på organisationer og sager, du selv ønsker at støtte.

Tag stilling

Hvis du ikke er en del af den lille gruppe danskere, der jævnligt går i kirke, er der rigtigt mange gode grunde til at vælge en udmeldelse af folkekirken. At være en del af folkekirken skal være et valg, ikke en tvang, og det er der heldigvis flere der har indset. Det er blevet mere og mere normalt at melde sig ud af folkekirken, og i bare det første halve år af 2012 meldte 12.306 danskere sig ud af folkekirken.

Det er dog stadig langt størstedelen af befolkningen, der er medlem af Folkekirken, og det er et argument, som ofte bliver bragt på banen i debatten om statens støtte til folkekirken og adskillelsen af kirke og stat. Det høje antal borgere, der stadig er medlem af folkekirken, fraholder os på den måde i høj grad fra at adskille staten fra kirken, og dette giver folkekirken en særstatus, som er vigtigt at sætte spørgsmålstegn ved.

Brug pengene anderledes

Nogle af de penge, du sparer ved at melde dig ud af folkekirken, kan du fx lægge til side til dit gravsted, da taksten for gravsteder mange steder bliver højere, hvis man ikke er medlem af folkekirken. Du kan også vælge at bruge nogle af pengene på at støtte lige netop de organisationer, du gerne vil støtte. Det er en lang bedre følelse at støtte noget frivilligt end ved tvang, og du vil på den måde få mere glæde af dine penge.

Meld dig ud – nemt og hurtigt

Det er nemt og hurtigt at foretage en udmeldelse af folkekirken, og du kan altid melde dig ind igen, hvis du skulle ombestemme dig. Udfyld vores simple udmeldelsesformular og så bliver der automatisk sendt en mail til dit kirkekontor.

Udmeldelsesformular:

  Navn

  Fornavn(e)

  Efternavn(e)

  Adresse

  Vejnavn, nummer og sal (præcis som det står på dit sundhedskort)

  Postnr.

  By


  CPR-nummer (DDMMÅÅ-XXXX)

  Fødeby (hvis du kender den)

  E-mail (vigtig du indtaster korrekt email)

  Telefon (ikke obligatorisk men kan ekspedere sagsbehandlingen)

  Jeg bekræfter hermed at jeg ønsker at udmelde mig af folkekirken