Kirkeskat

Kirkeskat

Hvis du melder dig ud af folkekirken, skal du ikke længere betale kirkeskat. I løbet af et liv vil den gennemsnitlige dansker betale ca. 130.000 kr. i kirkeskat. Når du melder dig ud af folkekirken betyder det derfor, at du sparer en hel del penge, som du i stedet kan bruge på en anden måde. Du kan bruge de sparede penge fra kirkeskatten til noget, som virkelig har værdi og betydning for dig. Du kan for eksempel bruge pengene på at støtte organisationer, som du brænder for at støtte, eller noget som giver dig værdi i livet og gør en forskel for dig selv.

Du kan også vælge at lægge nogle af de penge, du sparer på kirkeskat, til side, så de kan dække omkostningerne til dit gravsted. Når man ikke er medlem af folkekirken, kan det blive dyrere at få et gravsted, så hvis du lægger lidt penge til side, vil du være sikker på, at dine pårørende ikke skal dække den del.

Vælg selv hvad du vil betale til

Hvert år modtager folkekirken otte milliarder kroner fra staten og folkekirkens medlemmer. Folkekirken har en særstatus i vores samfund, som ikke længere hænger sammen med den danske kultur og mentalitet. Langt størstedelen af befolkningen er i dag ikke-troende og kommer kun i kirke ved særlige lejligheder. Det giver derfor ikke meget mening, at så mange af os betaler kirkeskat. Det høje medlemstal af folkekirken er dog med til at fastholde kirkens forholdsvis store magt og betydning i samfundet. Den måde hvorpå du selv kan ændre på denne problematik er ved at melde dig ud af folkekirken.

Der er mange gode grunde til at melde sig ud af folkekirken, hvis du ikke aktivt bruger folkekirken i din hverdag. Du undgår at betale kirkeskat til noget, som ikke har stor værdi og betydning for dig, og du kan være med til at adskille kirken fra staten.

Hvis du overvejer at droppe din kirkeskat og melde dig ud af folkekirken, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi fortæller dig også meget gerne mere om, hvordan du er stillet, når du melder dig ud. Du kan læse om de mest almindelige tvivlsspørgsmål her på siden, hvor du også nemt og hurtigt kan melde dig ud.