Medlem af folkekirken

Medlem af folkekirken

Som medlem af folkekirken betaler du automatisk kirkeskat. I løbet af dit liv, vil du samlet set have betalt omkring 130.000 kr. i kirkeskat, fordi du er medlem af folkekirken. Det er penge, som kunne være brugt til noget, som virkelig betyder noget for dig, eller giver dig værdi. Ved at melde dig ud af folkekirken vil du derfor kunne spare mange penge.

Som medlem af folkekirken bidrager du indirekte til, at folkekirken årligt modtager omkring otte milliarder kroner fra staten og medlemmer. Det er en stor støtte, som mange mener kunne være blevet brugt bedre. Dit ene medlemskab har også en betydning, så hvis du ikke tror på Gud og ikke bruger kirken aktivt, er der rigtigt gode grunde til at tage stilling til om du vil være medlem eller ej.

Drop folkekirkens særstatus

Som medlem af folkekirken giver du også indirekte din støtte til, at folkekirken skal have en særstatus i Danmark. I Danmark er kirke og stat ikke adskilt, og det har dit medlemskab af kirken en stor betydning for Et af de argumenter, der jævnligt bliver brugt i forhold til at bibeholde støtten til folkekirken, er netop det høje medlemstal af folkekirken. Derfor betyder hvert et medlemsskab noget, og jo flere der melder sig ud, jo mere frihed kan vi få.

Det er i dag kun en meget lille procentdel af befolkningen, der regelmæssigt benytter sig af folkekirken. Samtidig stiger antallet af borgere, der melder sig ud af folkekirken. Kirken har i dag ikke den betydning i samfundet og kulturen, som den havde engang, men det høje medlemstal af folkekirken gør dog, at kirken fortsat har en uforholdsmæssig stor magt.

Det er nemt og hurtigt at melde sig ud af folkekirken. Vi har gjort det så nemt for dig som muligt, og på bare ét minut kan du nu melde dig ud ved at udfylde formularen på forsiden af hjemmesiden. Flere og flere melder sig i dag ud af folkekirken, og hvis du er enig i nogle af vores argumenter, er der også gode grunde til, at du skal melde dig ud.

Udmeldelsesformular:

  Navn

  Fornavn(e)

  Efternavn(e)

  Adresse

  Vejnavn, nummer og sal (præcis som det står på dit sundhedskort)

  Postnr.

  By


  CPR-nummer (DDMMÅÅ-XXXX)

  Fødeby (hvis du kender den)

  E-mail (vigtig du indtaster korrekt email)

  Telefon (ikke obligatorisk men kan ekspedere sagsbehandlingen)

  Jeg bekræfter hermed at jeg ønsker at udmelde mig af folkekirken