Udmelding af folkekirken

Udmelding af folkekirken

Staten og folkekirkens medlemmer giver tilsammen hvert år ca. 8 milliarder kroner til folkekirken, og det er penge, som for mange kunne være bedre givet ud. I løbet af et liv vil man gennemsnitligt have betalt ca. 130.000 kr. i kirkeskat, og kirkeskatten skal derfor også være nogle penge, som giver dig værdi og har stor betydning for dig. Ellers er der gode grunde til at lave en udmelding af folkekirken.

Der er altså mange gode grunde til at lave en udmeldelse af folkekirken, hvis du ikke bruger kirken. Selvom du foretager en udmelding af folkekirken vil du stadig have ret til en lang række ting. Du vil fortsat have ret til at komme i kirken, og du vil stadig kunne døbe dine børn i de fleste kirker afhængigt at præsten. Du kan også få dine børns fødsler og navngivning registreret i kirkebogen, og dødsfald vil også blive registreret i kirkebogen, selvom man har lavet en udmelding af folkekirken.

Adskil kirke og stat

Så hvis du ikke tror på Gud, og ikke har glæde af kirken, er der ikke nødvendigvis nogen grund til at være medlem. Ved at lave en udmelding af folkekirken kan du være med til at tage det første skridt mod en begrænsning af statens store favorisering af den evangelisk-lutherske folkekirke. Hvis du ikke er troende, og gerne vil have stat og kirke adskilt, er noget af det, du kan gøre, at melde dig ud.

Vi har gjort det nemt og enkelt for dig at melde dig ud. Alt hvad du behøver at gøre er at udfylde en meget kort og simpel formular. Klik her for at komme til forsiden, hvor du finder den simple formular.

Udmeldelsesformular:

  Navn

  Fornavn(e)

  Efternavn(e)

  Adresse

  Vejnavn, nummer og sal (præcis som det står på dit sundhedskort)

  Postnr.

  By


  CPR-nummer (DDMMÅÅ-XXXX)

  Fødeby (hvis du kender den)

  E-mail (vigtig du indtaster korrekt email)

  Telefon (ikke obligatorisk men kan ekspedere sagsbehandlingen)

  Jeg bekræfter hermed at jeg ønsker at udmelde mig af folkekirken