Hvorfor melde dig ud af folkekirken?

Her er 10 gode grunde:

  1. Fordi du ønsker lighed for religioner og livssyn i Danmark, og folkekirkens særstatus er i vejen for den udvikling.
  2. Fordi du kan spare 0,88% af din indkomst. Det er den gennemsnitlige kirkeskat i Danmark.
  3. Fordi du ikke tror på, at Jesus var Kristus. Det er jo kristendommens vigtigste dogme, og selvom folkekirken måske ikke tager trosbekendelsen så alvorligt, så gør du.
  4. Fordi du tror på, at Jesus var Kristus – og du gerne vil være medlem af en kirke, der tager det centrale dogme i kristendommen mere seriøst.
  5. Fordi du ikke vil betale til diskrimination af homoseksuelle. Omkring 20% af folkekirkens præster nægter at vie homoseksuelle par.
  6. Fordi du bekymrer dig om den danske kulturarv. I dag står kirkerne flotte, nymalede og designmøbelindrettede, mens gravhøje forfalder og museer kæmper med at bevare vigtige dele af den ikke-kristne danske kulturarv. Folkekirken har rigeligt med penge – dine kan i stedet gå til andre historiske bygninger og ting.
  7. Fordi du ikke ønsker, at folkekirken skal udnytte sin betydelige magt til at få adgang til folkeskolens elever, folketingspolitikerne eller medierne. Og en kirke med færre medlemmer har naturligvis mindre magt.
  8. Fordi du finder folkekirkens mange særrettigheder urimelige. Den er f.eks. fritaget for “reklamer nej tak”-ordningen, for decibelkrav for larm i det offentlige rum og for ligebehandlingsloven i forbindelse med jobsopslag bare for at nævne nogle stykker.
  9. Fordi du vil sige fra overfor uunderbyggede påstande i en verden, der har rigeligt problemer med overtro, gætterier og fake news.
  10. Fordi du hverken havde sprog, forstand eller kendskab til religion, da du blev meldt ind i kirken.